Δήλωση του Βουλευτή του Ε.Κ Μ.Βιτάλη Για Την Επιτροπή Οικονομικών
Οι συνεδριάσεις της δεύτερης μέρας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ένα βαθμό επιτυχείς διότι ψηφίστηκαν τροπολογίες για τα πρώτα 6 άρθρα του προτεινόμενου νομοσχεδίου. Ως Εθνικό Κίνημα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η πλειοψηφία των τροπολογιών που τώρα αποτελούν μέρος του νομοσχεδίου που θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής είναι αποτέλεσμα γόνιμης διαβούλευσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων και ως Εθνικό Κίνημα είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς οι προτάσεις μας εισακούστηκαν κατά μείζονα λόγο και αποτελούν πυρήνα του προς κατάθεση νομοσχεδίου.
Εξαίρεση στο όλο πνεύμα συνεργασίας αποτέλεσε ως ένα βαθμό η παρουσία και η δράση μέσα στην Επιτροπή των βουλευτών της Ενωμένης Αριστεράς. Η Ενωμένη Αριστερά προχωρούσε στην κατάθεση δικών της τροπολογιών των οποίων οι παραγράφους χάριζαν άφθονο γέλωτα στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τελικά καταψηφισμένη τροπολογία της ΕΝ.ΑΡ που αφορούσε την επιπλέον φορολόγηση σε ποσοστό συν 0,2% επί του φόρου στις πλούσιες περιοχές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αναρωτιόμαστε και εμείς με τη σειρά μας, πως είναι δυνατόν η ΕΝ.ΑΡ να ξέχασε τις «λαϊκές γειτονιές» της Μυκόνου και του Κολωνακίου.
Με μεγάλη απορία είδαμε την αιφνίδια μεταστροφή της κυβέρνησης υπέρ των απόψεων της ΕΝΑΡ, κύκλοι της οποίας χαρακτήρισαν την ΕΝ.ΑΡ ως πρωταγωνιστή στον αγώνα υπέρ ξένου και εγχώριου κεφαλαίου. Που ακριβώς όμως αναφέρεστε; Στις κινητοποιήσεις κατά των ξένων «ληστρικών επενδύσεων» ;Του «βρώμικου ξένου κεφαλαίου» που δήθεν αποδυναμώνει τους Έλληνες εργαζόμενους; Κύριοι της κυβέρνησης η κατάσταση είναι σοβαρή και οι αντιστοιχία λόγων και έργων πιο αναγκαία από ποτέ. Είναι ώρα για πράξεις σχέδιο και στρατηγική και όχι από πυροτεχνηματικές δηλώσεις! Για αυτό οι δικές μας προτάσεις που προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες είναι οι μόνες που μπορούν να αποδειχθούν ρεαλιστικές.
Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι και στην επόμενη συνεδρίαση θα συνεχίσει να κυριαρχεί ένα κλίμα συνεννόησης και διαλλακτικότητας με την υπόλοιπη Επιτροπή για να μπορέσουμε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο στην Ολομέλεια που θα δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας.