Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
Με φυσιολογικούς ρυθμούς κινήθηκαν οι συζητήσεις των πολιτικών της Σοσιαλιστικής Δύναμης, μολονότι το background τους τολμούμε να πούμε ότι χαρακτηρίστηκε από πολυχρωμία.
Αρχικά, ο κ. Κρικρής, όντας αρχηγός του κόμματος, παρατήρησε ότι ενώ θα ήταν ευχής έργον μία συμπαγής ομάδα, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.
Για να περαστεί ένα Νομοσχέδιο, είναι πλέον ευρέως γνωστό, πως χρειάζεται ένας αριθμός ψήφων και η Σοσιαλιστική Δύναμη είναι διατεθειμένη να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις, όχι όμως και για κεντρικά ζητήματα.
Ο κ. Κρικρής ζήτησε να μη δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα από τους βουλευτές του κόμματος και να διατηρούνται, όσο το δυνατόν περισσότερο μετριοπαθείς στάσεις και λιγότερες φωνασκίες. Με αυτόν τον τρόπο, συν τη προσθήκη κάποιων δυνατών σημείων, πιστεύεται ότι είναι δυνατό να νικήσουν αυτόν τον αγώνα.
Τέθηκε, επιπλέον, το ζήτημα “προσηλυτισμού” βουλευτών άλλων κομμάτων προς τη Σ.Δ. Ωστόσο, για να συνταχθούν με επιπλέον μέλη, ειπώθηκε ότι υπάρχει η ανάγκη μίας στοχευμένης σκηνοθεσίας, ουσιαστικά να υπάρξει πολιτικός διάλογος.
Ο αρχηγός της Σ.Δ. είπε αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ότι δεν θα διστάσουν να συμφωνήσουν, αφού έθεσαν κάποιους -αδιευκρίνιστους- όρους. Επιπροσθέτως, δεν είναι θεμιτό απο πλευράς της Σ.Δ. να χαμηλώσει και άλλο ο κατώτατος μισθός.
Μη θέλοντας ένα προσωποκεντρικό κόμμα, ο κ. Κρικρής έδωσε αμέσως τον λόγο στις επιτροπές. Υπήρχε η διάθεση για γνωστοποίηση των αντιλήψεων για όλα τα σημεία, διότι εν τέλει η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από όλους και για όλα.
Όπως φάνηκε, η Σ.Δ. δεν είχε καταλήξει ακόμα στις τροποποιήσεις και έτσι, άρχισε τις διαδικασίες να σταθεροποιήσει τις απόψεις της. Για τον ανώτερο λόγο, χωρίστηκαν ο κάθε βουλευτής στην επιτροπή του.
Στον αέρα πλανιόταν η ασυμφωνία μεταξύ των βουλευτών η τουλάχιστον μία μεγάλη δυσκολία συνεννόησης πάνω σε ζητήματα φλέγουσας σημασίας.
Αναστασία Βαϊτσοπούλου – Παπαδοπούλου