ΣΚΑΝΔΑΛΟ – Φίμωση των δημοσιογράφων από το Εθνικό Κίνημα
Democracy for Info/cracy!
Ένταση επικράτησε στο μεσημεριανό διάλειμμα του συνεδρίου καθώς, φήμη κυκλοφόρησε περί διαγραφής τριών βουλευτών του Εθνικού Κινήματος και κίνδυνο διάσπασής του. Τις φήμες αυτές επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών Κ. Ρέππας κάνοντας λόγο για ανικανότητα της διοίκησης να θέσει πειθαρχία και τονίζοντας ότι “βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό των βουλευτών του Εθνικού Κινήματος για να διορθώσουν τα αδιόρθωτα”.
Στο πλαίσιο συζητήσεων με βουλευτή του Εθνικού Κινήματος και μέλους της δημοσιογραφικής ομάδας, “ξέφυγε” από τον βουλευτή ότι “ναι, απειλήθηκαν”.
Κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ δημοσιογράφων και των τριών προαναφερόμενων βουλευτών, η συζήτηση διεκόπη από τον εκπρόσωπου τύπου του κόμματος κ. Πανοζάχο, ο οποίος είπε επ’ ακριβώς ότι “απαγορεύω οποιαδήποτε συνέντευξη από τους δημοσιογράφους στους βουλευτές του Εθνικού Κινήματος και για οτιδήποτε θα ρωτάτε εμένα” και όταν κατηγορήθηκε από τη δημοσιογράφο για φίμωση του τύπου και καταπάτηση του δικαιώματος ελευθερίας έκφρασης, έσπευσε να δηλώσει “ότι μπορείτε να γράψετε ότι πρόκειται για απλή επιθυμία την οποία θέλω να αναρτήσετε ως δελτίο τύπου”.
Τα ονόματα των τριών βουλευτών που φημολογείται ότι απειλήθηκαν με διαγραφή η δημοσιογραφική ομάδα επιθυμεί να μην τα αναφέρει για λόγους προστασίας τους.
Σχετικό δελτίο τύπου έστειλε το Εθνικό Κόμμα.
Καμία απάντηση
[…] δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια εκβιασμού ή παραποιησης εκ μέρους της δημοσιογραφικής […]